« Terug naar Blog

Enquêtes invullen: Zin en onzin van het zomeruur

enquêtes invullen - zomeruur

Mensen die enquêtes invullen hebben misschien al wel eens de vraag gekregen of het zomeruur niet beter afgeschaft zou worden.

Zondag 25 maart is het weer zover, dan wordt de klok om 2 uur ’s ochtends naar 3 uur gezet en dat betekent een uurtje minder enquêtes invullen. Eerder dit jaar werd er in het Europees Parlement nog geen meerderheid gevonden om het zomeruur af te schaffen. Maar wat als we in betaalde vragenlijsten om jouw mening zouden vragen?

De zin van het zomeruur

De zomertijd werd ingevoerd als maatregelen om de oliecrisis van 1973 onder controle te krijgen. De argumentatie was dat als het ’s avonds langer licht blijft dat de lichten dan minder lang aan moeten blijven. Andere voordelen zijn dat we langer op een terrasje kunnen blijven zitten en we optimaal van het zonlicht kunnen profiteren. En meer zonlicht dat betekent dat we doorgaans meer energie hebben en dus gelukkiger zijn!

De onzin van het zomeruur

Diverse studies hebben uitgewezen dat de energiewinst van het zomeruur uitermate beperkt is. Jaarlijks zou dit immers slechts een besparing van 2,60 euro op onze elektriciteitsrekening opleveren. Maar de nadelen strekken naar verluidt veel verder dan dat. Andere onderzoeken wijzen erop dat de omschakeling van het uur leidt tot meer verkeersongelukken, hartaanvallen en gezondheidsschade bij voornamelijk jongeren. Bovendien zouden koeien minder melk produceren. Om nog maar te zwijgen van de slaapproblemen die het zomer- en winteruur telkens met zich brengen.

Enquêtes invullen: Moeten we de zomertijd afschaffen?

Hoewel er voorlopig nog geen meerderheid gevonden werd voor de afschaffing van de zomertijd, is het wellicht interessant om te onderzoeken of er een maatschappelijk draagvlak voor bestaat. Het instrument bij uitstek om dat te weten te komen zijn uiteraard betaalde vragenlijsten! Wat zou jouw mening hierover zijn in onze betaalde enquêtes? Heb jij een uitgesproken mening over de meest uiteenlopende thema’s en onderwerpen? Registreer je dan hier voor onze betaalde vragenlijsten en begin vandaag nog met enquêtes invullen!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.