« Terug naar Blog

Betaalde enquêtes: soorten online onderzoeken


Betaalde enquêtes: soorten online onderzoeken

Lees jij af en toe de OpinionWorld blogartikelen over betaalde online enquêtes? Ja of nee? Aangezien je hier bent aanbeland, zijn we er redelijk gerust in dat het antwoord ja is. Het antwoord op deze vraag is duidelijk. We weten echter niet waarom je onze artikelen leest, hoe vaak je dit doet, en nog minder of je er ook van houdt, wat we uiteraard wel hopen. Om het antwoord op deze vragen te achterhalen, kunnen we verschillende soorten online onderzoeken uitschrijven.

Ja of nee?

Het eenvoudigst zijn de online onderzoeken die gebruik maken van ja/nee vragen. Daarmee weten we echter nog niet hoe of wat je precies over iets voelt of denkt. Om dat te weten te komen, werken we met vragen waarbij je jouw gevoel op een bepaalde schaal van uitgesproken negatief tot uitermate positief dient weer te geven. Soms maken we ook gebruik van de multiple choice techniek. Niet gevreesd, wij besparen je het angstzweet van een examen, want het enige correcte antwoord is jouw eigen mening!

Producten testen

Al deze onderzoekstechnieken samen worden bijvoorbeeld gebruikt om een product te testen. Er is tegenwoordig bijna geen enkele producent die een nieuw product op de markt brengt, zonder niet eerst het succes ervan in te schatten aan de hand van online vragenlijsten. Ook van hun bestaande producten wensen bedrijven te weten hoe goed ze nog in de markt liggen en wat er eventueel beter kan.

Nieuwe concept studies

Verder zijn er nog de zogenaamde nieuwe concept studies. Deze online onderzoeken zijn een efficiënte manier om feedback over een nieuw concept te verzamelen, nog voor de lancering ervan. Slaat dit nieuwe idee niet aan bij het testpubliek dan moet de creatieve denktank binnen de organisatie of het bedrijf opnieuw aan de slag. Zo wordt op basis van jouw mening onder meer bepaald hoe een nieuwe verpakking of nieuw logo van een bepaald product of dienst er in de toekomst zal uitzien.

Dagboekstudies

Soms zijn ondernemingen en organisaties meer geïnteresseerd naar je gedrag op langere termijn. Dit doen we aan de hand van dagboekstudies. Deze online onderzoeken vinden plaats over een lange tijdspanne binnen dezelfde groep van deelnemers. Op die manier peilen we naar je gewoontes en hoe je gedrag wijzigt in de tijd.

Verdien geld met online enquêtes!

Online geld verdienen met betaalde enquêtes kan dus met een brede waaier van verschillende soorten online onderzoeken. Bij OpinionWorld vind je alle mogelijk denkbare enquêtes terug en je bepaalt zelf welke betaalde online vragenlijsten je het beste liggen.

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.