« Terug naar Blog

Boekenbeurs 2015 in AntwerpenMorgen, op 31 oktober 2015, is het weer zover. Naar jaarlijkse traditie opent de Boekenbeurs in Antwerpen opnieuw haar deuren. Gedurende twaalf dagen lang, tot en met 11 november, zullen de boekenwurmen onder ons er hun hartje kunnen ophalen. Op de Boekenbeurs valt altijd wat te beleven. Naar goede gewoonte wordt dit jaarlijks Mekka van het boek immers opgeluisterd met muziek, mini-optredens, interviews, debatten, workshops, radio-opnames, enzovoort. Het beste van al is nog dat je je favoriete boek door de auteur zelf kunt laten signeren. Wij bij OpinionWorld vroegen ons af of je dit jaar, tussen het invullen van onze online enquêtes door, tijd hebt gehad om een boek te lezen.

Misdaadromans en eten

Als we het hebben over boeken van eigen bodem, blijkt dat vooral whodunitverhalen ons weten te boeien. De meester in het genre van de klassieke detectiveroman is en blijft Pieter Aspe. Met “Het oor van Malchus”, het nieuwste werk van deze auteur, nestelde hij zich in enkele weken tijd comfortabel aan de top van de best verkochte fictieboeken. Eerder dit jaar deed hij dit kunstje al eens voor met “De Doos”.

In het non-fictiegenre heeft “Ons kookboek”, de moeder aller kookboeken, plaats moeten ruimen voor culinaire naslagwerken van een ruime schare sterrenchefs en Bekende Vlamingen, die ons een inkijk gunnen in de diepste bodems van hun potten en pannen. Het valt inderdaad op dat vooral boeken over eten ons weten te smaken. Onze vaderlandse sportvedetten doen het ook altijd goed. Het boek over Sven Nijs “Kannibaal van het veld” is daar geen uitzondering op.

Internationale bestsellers

Op wereldgebied kunnen we niet voorbij de “Vijftig tinten grijs”-rage die dit jaar door onze cinemazalen raasde. Onder het moto “het boek is (nog) beter dan de film” zorgde deze kaskraker voor een ongeziene stormloop op de plaatselijke boekhandels. Een van de literaire hoogtepunten van dit jaar is ongetwijfeld “Het meisje in de trein” van Paula Hawkins, waarvan in de Verenigde Staten en Engeland alleen al 1,5 miljoen exemplaren over de toonbanken gingen.

Digitale eBooks versus gedrukte boeken

Dit jaar zijn we ook definitief aanbeland in het tijdperk van de downloadbare eBooks. Ondanks deze evolutie blijven gedrukte boeken het toch nog altijd goed doen. Het jaarlijks succes van de Boekenbeurs is daar nog het beste voorbeeld van. Er gaat immers niets boven de geur van papier, en de charme van het geluid van ritselende pagina’s, wanneer we naar een volgend spannend hoofdstuk bladeren.

Heb jij ook de leeskriebels gekregen? We herinneren eraan dat je met de punten die je verdiend hebt met het invullen van betaalde online enquêtes ook boeken kunt aankopen in de webwinkels van een van onze partners.


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.